FotografenVem är hon egentligen?

Elin fotograf
  • Elin Olsson

  • Fotograf
Elin Olsson, vem är denna blonda tjej bakom kameran?

Om vi kortar ner romanen om Elin Olssons liv på ett kort stycke så handlar historian om en tjej som fick en systemkamera när hon fyllde 18 år för att hennes pappa tyckte det började blir lite dyrt att framkalla all analog film. Hon är ett kakmonster som helst av allt äter massvis av kanelbullar. 070707 är inte bara ett kristet heligt datum (..tror jag) utan också en viktig dag i min fotokarriär, då fotade jag mitt första bröllop! Jag sjunger ofta högt när jag sitter och redigerar bröllopsbilder, och kan fälla en tår på bröllopen!

Jag är också en tjej med många drömmar, med den största drömmen om att bli årets affärskvinna innan jag är 30! Den där Elin har också väldigt mycket energi, och gömmer ett hopprep i byrålådan för att kunna hoppa lite när energinivån är för hög. Ett annat sätt att bli av med energi är att bestiga Kebnekaise och efter 14 timmar så kan jag säga att det inte längre behövs något hopprep! Elin är också född med Sveriges finaste dialekt.. ja, du förstod direkt.. Skånskan! Nu bor jag däremot i staden där man kan ha med sig en ”guukbuuk” och ”smöagåståata” på picknicken i ”pääken”, men inget illa mot Halmstadborna, jag trivs jättebra här!

Och om jag ska sitta i min stol på ålderdomshemmet och tänka tillbaka, då hoppas jag att jag får tänka på de bröllop jag varit på utomlands (som jag hoppas att komma på). Till vingårdarna i Italien gärna med två killar som gifter sig. Jag drömmer också om att få ta massvis med trash-the-dress foto, och på småbarn som inte är mer än någon vecka gammal. Jag skulle vilja besöka många olika platser i världen, men just nu är Svalbard det hetaste (..eller kallaste) stället jag vill besöka.

Nog om mig, skriv gärna en kommentar till mig om vem du är som besöker min blogg och kontakta mig gärna via kontaktformuläret eller genom att skicka ett mail till elin@elinolsson.se